Byggeri

VI har Bygget

BYGGERIET

Horsens Kommune har bevilget 10 millioner til en multihal i Østbirk. Dertil er kommet et ekstra kommunalt tilskud, der skal være med til at sikre, at Østbirk Skole og den kommunale ungdomsskole også kan få glæde af de nye faciliteter. Det kommunale tilskud rækker til en hal i ¾ størrelse, men bestyrelserne for Østbirk IF og Østbirkhallen vil det anderledes, og har sammen med en stor gruppe frivillige kæmpet for at få enderne til at nå sammen.

”Lige fra starten har vi gået efter at få flere kvadratmeter, så vi også kan være vært for eksempelvis større fodbold- og håndboldstævner. Det kan kun lade sig gøre, hvis vi bygger vores hal 2 i fuld størrelse”. Det fortæller formand for Østbirkhallen Bo Mogensen, og han uddyber: ”Samtidig har det været vigtigt for os at bygge en fleksibel hal, og derfor vil hallen kunne opdeles i mindre rum, så eksempelvis gymnastikhold og badmintonspillere vil kunne træne på samme tid. En hal i fuld størrelse betyder også, at der bliver mulighed for, at Østbirk IF’s tennisafdeling kan få opfyldt et stort ønske om at træne indendørs uden at skulle køre udenbys”.


En kæmpe frivillig indsats er hovedårsagen til, at det er lykkedes at skaffe de manglende midler til at kunne bygge en hal i fuld størrelse.

”Man siger, at vi i Horsens Kommune løfter i flok. Vi har nu det synlige bevis for, at det også gælder i Østbirk. Det er lykkedes et stort antal frivillige at skaffe donationer fra private og erhvervsliv i millionstørrelsen, og vi har haft et enestående samarbejde mellem bestyrelserne i hallen og idrætsforeningen”.

Det fortæller Jens Norup Simonsen, der er formand for Østbirk Idrætsforening.

”Længe så det ud til, at vi måtte nøjes med den skitserede multihal i ¾ størrelse, men et par meget store sidste øjebliks donationer har lukket det gab, der var, for at projektet nu kan realiseres til fulde. Vi er i ØIF meget taknemmelige for og stolte af, at vi når i mål og får en hel hal 2”, fortsætter Jens Norup Simonsen.


Det er ikke mindst en donation fra Ole Kirk’s Fond og et sponsorat fra SuperBrugsen Østbirk, der har gjort det muligt at bygge hallen i den fulde længde.

”Vi er utrolig taknemmelig og stolte over, at Ole Kirk’s Fond har fundet vores projekt værdigt til en flot donation, siger de to formænd, Bo Mogensen og Jens Norup Simonsen.


Det er Horsens-arkitektfirmaet Atrio, der har lavet stregerne til den nye hal, og det bliver Lund-firmaet ESE Entreprise A/S, der med flere Østbirk-firmaer som underentreprenører skal bygge den nye hal 2 i Østbirk.

”Vi glæder os meget til samarbejdet med ESE”, siger Bo Mogensen. ”Vi tager med det første spadestik fredag 17. november kl. 15.00 hul på en intensiv byggeproces, som vi forventer afsluttet om cirka 10 måneder, så den nye hal kan stå klar til brug den 1. september 2018.


Der venter de to bestyrelser endnu et stort arbejde, idet både Østbirkhallen og Østbirk Idrætsforening også anvender en del af egenkapitalerne til at realisere byggeriet. Det betyder, at der fortsat er brug for ekstern økonomisk støtte til inventar til hallen. Blandt andet skal ØIF’s gymnastikhold fremover træne i den nye multihal, og det betyder udgifter til blandt andet faste gymnastikredskaber. De to bestyrelser håber nu på støtte fra større og mindre fonde, og samtidig håber de to bestyrelser også på, at den lokale velvillighed hvad angår økonomiske bidrag vil fortsætte en tid endnu.


Yderligere oplysninger kan fås hos:

- Formand for Østbirkhallen Bo Mogensen, tlf. 29 35 22 32

- Formand for Østbirk Idrætsforening Jens Norup Simonsen, tlf. 87 55 36 60